neděle 2. listopadu 2014

Dýňové müsli tyčinky s vlašskými ořechy


Přeji krásné nedělní ráno! :) Už je podzim a je to znát... S podzimem tu máme dýňové období a toho se musí využít! S dýní jdou tvořit úžasné věci... Od polévky přes koláče až po tyčinky. Müsli tyčinky jsou ideální svačina pokud nemáte čas svačiny připravovat a ani je pak jíst. Tyčinky si jednou uděláte a pak vám vydrží i týdny... Navíc ji prostě hodíte do tašky a někdy přes den se určitě bude hodit... Navíc v těchto je schované hodně energie, která vám vydrží třeba i na celé dopoledne ;) (narozdíl od bebe tyčinek...)



Potřebujeme:
(12 tyčinek)

200 gramů vlašských ořechů
100 gramů kešu ořechů
200 gramů ovesných vloček
150 gramů dýňového pyré
1 zralý banán
lžička steviového sladidla
kousky kvalitní čokolády
lžička skořice
špetka perníkového koření
lžička vanilkového extraktu

Ingredients:
(12 muesli bars)

200g of walnuts
100g of cashew nuts
200g of rolled oats
150g of squash puree
1 ripe banana
teaspoon of stevia
chunks of dark chocolate
teaspoon of ground cinnamon
pinch of pumpkin spice
teaspoon of vanilla extract


Postup
Nejdříve si smícháme všechny ořechy a čokoládu v míse od mixéru. Krátkými pulzy rozmělníme na drobnější kousky. Banán a dýňové pyré (nebo pečenou dýni) rozmixujeme na kaši. Nyní už jen smícháme dohromady, přidáme koření s extraktem, vločky, stevii a zapneme troubu na 170°C.Těsto si rozdělíme na asi 12 stejných kousků z každého vytvarujeme tyčinku, kterou položíme na pečicí papír. Když jsou všechny hotové, přemístíme papír pomocí plechu, či prkýnka do trouby a pečeme 15 minut, poté otočíme a pečeme dalších 15 minut. Hotové tyčinky skladujeme v otevřené nádobě (v suchu) a spotřebujeme lépe do týdne. Dobrou chuť! :)

Directions
Chop nuts and chocolate in foodprocesor until coarse pieces. Blend banana with squash puree, or baked squash. Mix together and add all other ingredients, including stevia, spices, extract and rolled oats. Pre-heat your oven at 170°C. Divide the mixture to 12 pieces and make a bar from each piece. The bars put onto piece of baking paper and when all 12 bars are ready, place the paper to pre-heated oven using a sheet. Bake 15 minutes each side. Store in dry, opened dose. Enjoy! :)










Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář :)