středa 6. srpna 2014

Řepovo-fazolové brownies

Inspirace: zde
























Zase jednou tu mám recept, který není úplně z mé hlavy. Nicméně i tak se o něj s vámi musím podělit... Čokoládu miluje snad každý a brownies taky. Tak proč si je nedopřát ve zdravé verzi?

Kombinaci čokoláda a fazole mám již prověřenou a zamilovanou. Ve fazolovo-čokoládovém dortu se opravdu osvědčila. A díky vajíčkům a kypřícímu prášku byl nádherně nadýchaný a lehoučký. To řepové brownies sice nejsou, ale jak by mohly, jsou to přece brownies. Mají takovou tu typickou, lehce mazlavou strukturu, ale jsou krásně hladké a chutné. Díky řepě mají také krásnou barvu. A pozor, nejsou zde vajíčka, takže i pro vegany!





Potřebujeme:

(chlebová forma, či malý pekáč)


4 malé až střední pečené řepy
350 gramů vařených fazolí (cca 175 gramů suchých)
100 gramů pohankové mouky
300 gramů jablečného pyré
špetka stévie
4 polévkové lžíce kakaového prášku
lžička kypřícího prášku

Ingredients:
(toast bread form, or small sheet)

4 small or medium size baked beetroots
350g boiled beans (ca 175g dry)
100g of smooth buckwheat flour
300g of apple puree
stevia
4 tablespoons of cocoa powder
teaspoon of baking powder

Postup
Řepy důkladně omyjeme a zabalíme do alobalu. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C 60-90 minut, podle toho, jak velké máme řepy.

Upečené řepy rozbalíme a necháme trochu vychladnout. Mezitím si rozmixujem fazole s jablečným pyré na jemno.

Rozpálíme si troubu na 200°C

Řepy oloupeme, hrubě pokrájíme a přidáme k fazolové kaši. Znovu mixujem, dokud nemáme hladkou hustou směs. Pomocí stěrky přemístíme do větší misky (pokud jsme mixovaly v mixéru, či úzké mixovací nádobě) Přidáme pohankovou mouku, kakao a stévii.

Připravíme si nádobu, ve které budeme péct. Důkladně vymažeme olejem a dáme stranou.

Do těsta přimícháme kypřící prášek a naplníme s ním připravenou nádobu. Pečeme 25-30 minut. Hotové necháme vychladnout a podáváme nakrájené na malé kousky (brownies jsou velice hutné).
Skladujeme v lednici.


Directions
Wash all beetroots properly, wrap them into aluminum foil and bake in 200°C heated oven for 60-90 minutes.

Baked beetroots unwrap and let them cool down. Mix beans with apple puree until smooth.
Pre-heat your oven to 200°C.

Peel the beetroots, chop them and blend with apple-bean puree.
Replace the batter into bigger bowl, add flour, cocoa and mix together. Add stevia (a little, then taste and add another if needed) and baking powder.

Oil your form and pour there all the batter.

Bake for 25-30 minutes. When done, let it cool down. Then cut into small pieces and store in fridge. Enjoy your healthy brownies! :)








Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář :)