neděle 20. dubna 2014

Polentové knedlíky























Taková úžasná potravina, jako je instantní kukuřičná polenta má straašně široké využití. Od sladkého po knedlíky. A dnes jsem se rozhodla vyzkoušet právě knedlíky. Není to žádná věda, prostě voda a polenta. Četla jsem, že se musí nechat odležet v lednici alespoň dvě hodiny a nejlépe přes noc. Ale já tolik času neměla a knedlíky nestihly v lednici ani pořádně zestudenět. Ale držely krásně a mezitím jsem si akorát připravila ostatní jídlo, takže bych je nazvala rychlou zdravou chutnou bezlepkovou verzí bramborových knedlíků. Proti nim sice nic nemám, ale málokdo je dělá z čerstvých brambor. Když už použít nějaký prášek, tak radši polentu. Bez přidaného škrobu, tuku, barviv a hladké mouky. Navíc mají krásnou žluťoučkou barvu :)



Potřebujeme:
(2 porce, 8 knendlíků)

150 mililitrů polenty
350 mililitrů vody
kapička kukuřočného oleje (nemusí být)
režná nit
sůl

Ingredients:
(2 servings, 8 dumplings)

150 milliliters of instant corn semolina
350 milliliters of water
drop of corn oil (not necessary)
gray yarn
pinch of salt

Postup
Dáme si vařit vodu do konvice. Odměříme si 150 mililitrů polenty a vsypeme do misky. Zalejeme 350 mililitry vroucí vody a osolíme. Důkladně promícháme a necháme odstát. Ideálně ještě převaříme v mikrovlnce (cca 3minuty), aby polenta pořádně nabobtnala. Připravíme si dva uzší rovné hrníčky a lehce je vymažeme olejem, nebo studenou vodou. Každý z nich naplníme do dvou třetin polentou a pořádně zatlačíme. Necháme chvíli vychladnout a pak dáme do lednice. V lednici by měly pobýt alespoň hodinu. Po hodině je vyklepeme (trocha trpělivosti), případně zasuneme nůž a pomalinku taháme. Hotové knedlíky nakrájíme režnou nití a ohřejeme. Podáváme místo bramborových knedlíků.

Directions
Boil water in a kettle. Prepare 150 milliliters of instant corn semolina and put it into bowl. Add 350 milliliters of hot water and add salt. Stir it and put it into microwave oven to swell the semolina. Prepare two narrow straight cups, slightly oil, or wash out with cold water and fill them with semolina (ca 3/4 each). Push properly. Let it cool down and then put it into fridge for at least one hour.  Then shake out the  dumplings and slice them using gray yarn. Serve instead of potato dumplings.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář :)