Opravdové brownies tu sice byly velmi nedávno, sice byly vegetariánské, bez lepku, bez mouky, ale veganské nebyly díky vejcům... Ale na co jsou vlastně v brownies vejce, když nepotřebujeme nic odlechčit ani nadýchat? Brownies jsou skvělé hutné a pevné. A toho bychom mohli docílit i bez vajec.
Takže nynější brownies jsou bezlepkové, veganské, vegetariánské a ještě k tomu bez cholesterolu ;)
(menší pekáček)
2 plechovky fazolí
170-200 gramů sojového mléka
50 gramů holandského kakaa
100 gramů vysokoprocentní čokolády
50 gramů steviového sladidla
1/2 lžičky kypřícího prášku
Ingredients:
(small baking dish)
170-200g of soy milk
50g of unsweetened cocoa powder
100g of dark chocolate
50g of stevia sweetener
1/2 teaspoon of baking powder
Postup
Čokoládu si v mixéru rozdrtíme na maličké kousíčky. Fazole rozmixujeme na jemno se sojovým mlékem, v míse smícháme s kakaem, stevií a nadrcenou čokoládou. Přidáme kypřící prášek a zamícháme. Troubu si předehřejeme na 170°C a ve vyloženém a vymazaném pekáčku pečeme zhruba 25 minut. (dokud není povrch pěkně popraskaný) Můžeme také zapnout větrák. Hotové necháme vychladnout a vychladíme v ledničce. Nakrájíme na malé kostičky a máme zdravou svačinu! :)
Chop chocolate until almost powder. Blend drained beans with soy milk, in a bowl mix with cocoa, stevia and chocolate. Add baking powder and stir properly. Pour into oiled dish and bake for about 25 minutes in 170°C pre-heated oven. (or until the top is nicely cracking) Cut when cold and store in a fridge.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za komentář :)