sobota 26. dubna 2014

Veganské jarní závitky






















Po sérii zapomínání jsem si konečně koupila rýžový papír. Jenomže jakmile jsem ho přinesla domů, vytratila se ze mě veškerá inspirace, co bych do něj mohla zabalit. Vím, že ve vietnamských restaurací do něj dávají krevety a zeleninu. A mimo to spoustu oleje při smažení. Takže mi chvíli trvalo, než jsem se k závitkům dokopala. Nakonec jsem zvolila klasiku, to je (červené) zelí a cibule, uzené tofu a trochu netradičně - jablko. Vyšla z toho výborná kombinace. Samozřejmě závitky se neobejdou bez poctivé sojové omáčky. A k mému překvapení jsem ani nemusela použít tunu oleje, pánev stačilo jenom lehounce "promazat" aby se papír k pánvi nepřilepil.



Potřebujeme:
(8 závitků)

8 kusů rýžového papíru
kus červeného zelí
3 střední cibulky
2 menší jablka
sojová omáčka
(uzené) tofu
kapka oleje

Ingredients:
(8 spring rolls)

8 pieces of rice paper
about 300g of red cabbage
3 medium onions
2 small apples
soy sauce
smoked tofu
drop of oil



Postup
Zelí a cibuli pokrájíme na nudličky a lehce orestujeme na pánvi. Mezitím si dáme do teplé vody namočit rýžový papír (2 minuty) a nakrájíme si i tofu a jablka. Rýžový papír vyndáme, dáme na čistou suchou utěrku a zabalímedo něj jablka, zelí s cibulí a tofu. Závitky je lepší plnit na dýlku, než na šířku.
Takto zabalíme všechny závitky a na rozpálené "namaštěné" pánvi smažíme ze všech stran dokovať nejsou zlatavé a křupavé. Podáváme se sojovou omáčkou.

Directions
Cabbage with onion cut on noodles and stir fry it using slightly oiled hot pan. Apples and tofu cut on noodles as well and put rice paper into warm water for two minutes. Then remove from water, put it on dry clean cloth, fill with a part of all noodles and wrap. Do this with all pieces of paper. Than fry it from each side on slightly oiled pan again, until it is golden brown and crunchy. Serve with (kikkoman) soy sauce.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář :)