neděle 6. dubna 2014

Houbová tofu paštika s pohankou






















Nějak se mi doma nashromáždilo hodně hub najednou a nerada bych, aby se mi zkazily. Proto vyrážím do země pokusů, tentokrát o paštiku. Napoprvé jsem ani nečekala, jak bude dobrá. (teď už jak byla dobrá) Intuitivně jsem přidávala po trochách různé koření, míchala, vařila a z houbové směsi po umixování byla opravdová výborná paštika. Pokrmy typu paštika jsou velice variabilní. Každá surovina by šla určitě nahradit, tak zapojte fantazii a svoje chutě a klidně složení přeházejte podle sebe. Toto je pouze (osvědčený) návrh ;)




Potřebujeme:
(1 zavařovací sklenička)

400 gramů hub (žampiony, shiitake, hlíva...)
1 střední cibule
2 větší stroužky česneku
100 gramů přírodního tofu
sůl
pepř
sojová omáčka
30 gramů (mleté) pohanky
čajová lžička lahůdkového droždí
1 bobkový list

Ingredients:
(1 jar)

400g mushrooms (oyster, champignons, shiitake...)
1 medium onion
2 large cloves of garlic
salt
pepper
soy sauce
100g natural tofu
30g (milled) buckwheat
2 teaspoon of tebi
1 leaf of bay

Postup
Cibulku nahrubo nakrájíme a dáme posusit do malého množství vody. Osolíme, přidáme nakrájený česnek a houby. Přidáme namletou pohanku a lahůdkové droždí. Vložíme jeden bobkový list a jemně opepříme. Důkladně mícháme a snažíme se o co největší zhoustnutí - vyvaření vody. Přidáme nastrouné tofu a sojovou omáčku, vypneme sporák, vyjmeme bobkový list a necháme schladnout. Když směs není horká, přendáme do mixovací nádoby a umixujeme ručním mixérem do hladké pasty. Rozprostřeme na alobal a necháme v troubě péct na 150°C 20 minut. (1-2 obrátíme) Po té alobal zatočíme a dáme do lednice. Po několika hodinách můžeme paštikou naplnit výslednou nádobu a servírovat s kusem pečiva.

Directions
Chop onion and stew in small amount of water. Add salt, chopped garlic and mushrooms. Add bay, buckwheat, tebi and pepper. Stir regular during stewing. Add grated tofu and s

oy sauce,  remove the bay, put out of cooker and let it cool down. Cold mix in smooth mash. Put on aluminum foil and bake in 150°C oven 20 minutes. (sometimes turn on the other side) Then remove from oven, make firm roll  (still in the foil) and put into fridge. With cold pate fill the glass and serve with pastry.

1 komentář:

  1. Teda, všechny tvé recepty vypadají báječně. Budu muset nějaký vyzkoušet. Krásné fotky a hezký blog!!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář :)