Dnes mám nějaký tvořivý vařivý den. Už sem totiž dávám... ani nevím kolikátý recept, a to ještě není konec, protože je teprv odpoledne a spousta chodů pře námi. Nicméně bramborové trojhránky jsou taková zdravá varianta bramboráků, takže kdybyste chtěli, mohli byste je dochutit stejně, jako bramboráky a rozdíl by asi nebyl potnat. (já je nemám ráda, tak tam nedávám ani česnek, ani bramborákové koření) Hodí se jako příloha, nebo jako svačina. Bez soli se dají udělat i nasladko, jako lívance. Mají opravdu široké využití. Snad je nějak využijete i vy :)
(3-4 porce)
50 gramů celozrnné mouky (+ na obalení)
120 gramů kukuřičné krupice
špetka soli
3 střední brambory
1/2 květáku
1/2 čajové lžičky lahůdkového droždí
2 lžičky prášku do pečiva (bez fosfátů)
kapka oleje
Potatoe-cauliflower buns
Ingredients:
(3-4 servings)
50g of wholemeal flour
120g of corn semolina
salt
3 medium potaotes
1/2 of cauliflower
1/2 teaspoon of tebi
1-2 teaspoons of baking powder
oil
Postup
Brambory oškrábeme, nakrájíme na malé kousky a spolu s nakrájeným květákem dáme vařitdoosolené vody. Nevaříme úplně doměkka, ale brambory by neměly křupat. Zcedíme vodu a rozmixujeme mixérem do hladka. K hladké kaši přidáme mouku, krupici, prášek do pečiva, lahůdkové droždí sůl (případně jiné koření) a vypracujem těsto. Schválně nepíšu pevné, protože to být nemusí. (záleží na tom, jak moc je uvařený květák s brambory a kolik pojaly vody) Necháme chvíli odležet v lednici.
Po asi půl hodině vytvoříme z těsta tlustší placičky (za pomoci mouky a válu), které dáme buď na rozpálenou pánev, potřenou olejem, nebo do trouby (na vymazaný plech) na 180°C na 15 minut (obracíme, kontrolujeme).
Vydáme-li se trojhránkovou cestou, placičku prsty rozprostřeme až na pánvi. Po chvíli obrátíme. Až je placička opečená do zatohněda, dáme na talíř a jdeme na další. Placičky můžeme nechat placičkami, nebo je rozdělit na trojúhelníčky. Ty pak ještě všechny opražíme na pánvi s trochou soli.
Podáváme jako přílohu, nebo jen tak k svačině. Výborné s jogurtem a zeleninou.
Directions
Peel potatoes, cut in small pieces and cook with cut cauliflower in salted water. Remove from water before soft. Mix in smooth mash. Then add other ingredients, make dough. (do not have to be firm) Put to fridge for about 20 minutes. Then make thick cakes and put it (separately) on heated pan. When it is on the pan, use your fingers to make bigger thin cakes. Roast until golden-brown. Then remove from pan and cut into little triangles. This make with all cakes. When they are all cut, put them on the pan back and stir fry.
There is one more way - baking. Make thick cakes and put them on oiled baking sheet. Bake about 15 minutes on 150°C.
Then just serve with yoghurt, vegetables or do not add there salt and serve with marmalade.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za komentář :)